Valkenburg

KERSTMARKT VALKENBURG

Bezoek een kerstmarkt in Valkenburg en maak gelijk van de gelegenheid gebruik om deze stad verder te ontdekken tijdens de kerstvakantie of decembermaand. Het centrum van de stad en overige winkelcentra, wellicht kleiner van opzet, hebben veelal hun best gedaan om een gezellige kerst uitstraling te krijgen tijdens de donkere winterdagen. Of bezoek Thermae 2000 of het Casino.

Als je nu heel de dag hebt gewinkeld en gewandeld en leuke spulletjes hebt gekocht is het natuurlijk extra leuk om tegen het einde van de dag nog even ergens lekker te gaan eten en een drankje te doen…..wat is het dan toch heerlijk om in de nabijheid ook te kunnen overnachten. Dan misschien nog een dagje er aan vastplakken in Valkenburg of toch naar huis? Aan u de keuze!

In de zoekbalk kunt u specifieker zoeken op bepaalde accommodaties indien u leuke ervaringen heeft opgedaan in het verleden maar anders kunt u onder andere ook selecteren op prijsniveau. U kunt natuurlijk ook de verschillende aanbiedingen op uw gemak even bekijken in combinatie met uw bezoek aan de kerstmarkt in Valkenburg.

Via de boekingsmodule van de aanbieder kunt u reserveren bij de accommodatie van uw keuze. U kunt ons ook mailen indien u hulp nodig heeft bij het bepalen van uw uiteindelijke keuze. In goed overleg vinden wij zeker een passende oplossing die aansluiten bij uw wensen en budget.

Regelmatig plaatsen wij ook directe links met informatie van de kerstmarkten in Valkenburg op de website om het u gemakkelijk te maken. Wij trachten deze links ieder jaar weer te actualiseren maar dit is niet altijd even gemakkelijk omdat niet iedere link tegelijkertijd klaar is.

Hieronder enkele tip en mogelijke links inzake de kerstmarkten in Valkenburg;

Valkenburg presenteert zich graag als kerststad van Nederland en misschien is dat ook wel zo. In Valkenburg begint het medio november al zo’n beetje en wordt het een sprookjesachtig heuvel landschap in Zuid Limburg. Je ziet, ruikt, hoort en proeft hier in alles kerst en er is hier zoveel te beleven!

Ondergronds in de sfeervol verlichte gangen van de Gemeentegrot en Fluweelengrot in Valkenburg vind je unieke kerstmarkten. Kijk je ogen uit bij meterslange miniatuurdorpjes en mergelsculpturen bij Kerst in Mergel Rijk of bekijk het kerstverhaal in Winter Wonderland. Trek gekregen? In Valkenburg en omstreken kan je heerlijk eten en er is ook een Amuse tocht te boeken. Reserveer uw tickets van te voren online voor alle evenementen!

Christmas Parade. Tijdens Kerststad Valkenburg trekt twee maal per week een sprookjesachtige optocht door de oude straatjes van het stadje. De historische kern vormt een spectaculair decor voor de lichtstoet met rijkelijk versierde praalwagens en groepen dansers in prachtige kostuums. De lichtjes, dansers, wagens en de aanstekelijke muziek maken de Landal Christmas Parade elk jaar weer tot één van de grote publiekstrekkers van Kerststad Valkenburg.

https://www.kerststadvalkenburg.nl/te-doen/christmas-parade/

Het succes van Route d’Amuse is al jaren ongekend en het recept zo eenvoudig. Tijdens één van de twee culinaire wandelroutes krijg je bij vier horecazaken een heerlijke amuse. De route laat je een stukje van Kerststad Valkenburg ontdekken, maar ook iets van het prachtige landschap rondom het Geulstadje. https://www.kerststadvalkenburg.nl/te-doen/route-d-amuse/

Meest sfeervolle Kerstmarkt van Nederland! Onder de kasteelruïne van Valkenburg kronkelen eeuwenoude gangen door de gele mergelsteen. De kerstmarkt die elk jaar zijn kraampjes door de grotten verspreidt, maakt een bezoek aan deze knusse grot nóg betoverender.

De meer dan 50 sfeervol aangeklede kraampjes met verrassende kerstspullen laten ook ruimte voor zicht op de historische houtskooltekeningen en andere grotkunst op de uitgehakte mergelmuren! https://www.kerstmarkt-fluweelengrot.nl/

Dé kerstgrot van Valkenburg. Bezichtig in de kerstgrot het 30m lange diorama van miniaturen die het Bijbelse kerstverhaal uitbeelden. Laat je meeslepen door het ontroerende kerstverhaal van de Zandtovenaar. Bewonder de vele kerstdorpjes met wel duizenden bewoners in winterse landschappen en de indrukwekkende mergelsculpturen. Een magische kerstbeleving in de grot!

Kerst in MergelRijk is een echte aanrader voor zowel jong als oud en een beleving die je absoluut niet wilt missen! Tijdens Kerst in MergelRijk zal het gangenstelsel volledig in kerstsferen worden ingericht. Een sfeervolle grot boordevol lampjes, kerstbomen, kerstbeelden van mergel en overige decoraties. https://mergelrijk.nl/kerst/

Europa’s grootste ondergrondse kerstmarkt. In de sfeervol verlichte mergelgangen van de Gemeentegrot in Valkenburg vind je de grootste ondergrondse kerstmarkt van Europa. Het eindeloze labyrint is tijdens Kerst omgetoverd tot een uitgebreide kerstmarkt voor de echte kerstliefhebber!

Alles is uit de kast getrokken om elk hoekje in kerstsferen te hullen: geniet van de rijkelijk versierde decors, duizenden kleine lichtjes en gezellige stands met cadeaus voor jezelf of voor onder de boom. https://www.kerstmarktgemeentegrot.nl/nl

Vier de winter in Winter Wonderland!. Stap binnen in de ondergrondse mergelgangen van de Wilhelminagrot en ervaar het kerstverhaal in de mooiste kerststal van Europa! Maak een adembenemende reis van Nazareth naar Bethlehem… Het perfecte vervolg op deze beleving is een ritje met de Kabelbaan naar de “grootste verlichte kerstboom van Limburg”, de Wilhelminatoren. Geniet hier van een betoverend vergezicht over Kerststad Valkenburg. Tik ook een balletje op de Adventure Mini Golfbaan en sjees naar beneden op de rodelbanen. https://kabelbaanvalkenburg.nl/winter-wonderland/

Bezoek het dorp van de kerstman. In hartje Valkenburg, op het Theodoor Dorrenplein, vind je Santa’s Village. Een gezellige kerstdorp vol met originele houten chalets. Op de sfeervolle kerstmarkt vind je de leukste kerstaccessoires en kerstcadeautjes en proef je heerlijke kerstmarkt lekkernijen!  Geniet in Santa’s Village van heerlijke warme wafels, oliebollen, crêpes en churros.

Wilt u op de hoogte blijven van de meest recente aanbiedingen van de verschillende hotels en vakantieparken? Schrijft u zich dan vooral in op de nieuwsbrief van Arrangementenweb met elke maand leuke aanbiedingen. Alleen tijdens de decembermaand sturen wij 3 tot 4 x een leuke nieuwsbrief met aanbiedingen op het gebied van kerst-, kerstmarkt- en oud en nieuw arrangementen.

Plaats uw reservering via Arrangementenweb bij 1 van de aanbieders en geniet van een paar daagjes weg tijdens de kerstvakantie in combinatie met een bezoek aan de kerstmarkt in Valkenburg.

Enig resultaat

Scroll naar boven