Aken

KERSTMARKT AKEN

Bezoek een kerstmarkt in Aken en maak gelijk van de gelegenheid gebruik om deze stad verder te ontdekken tijdens de kerstvakantie of decembermaand. Het centrum van de stad en overige winkelcentra, wellicht kleiner van opzet, hebben veelal hun best gedaan om een gezellige kerst uitstraling te krijgen tijdens de donkere winterdagen. Of bezoek 1 van de andere kerstmarkten.

Als je nu heel de dag hebt gewinkeld en gewandeld en leuke spulletjes hebt gekocht is het natuurlijk extra leuk om tegen het einde van de dag nog even ergens lekker te gaan eten en een drankje te doen…..wat is het dan toch heerlijk om in de nabijheid ook te kunnen overnachten. Dan misschien nog een dagje er aan vastplakken in Aken of toch naar huis? Aan u de keuze!

In de zoekbalk kunt u specifieker zoeken op bepaalde accommodaties indien u leuke ervaringen heeft opgedaan in het verleden maar anders kunt u onder andere ook selecteren op prijsniveau. U kunt natuurlijk ook de verschillende aanbiedingen op uw gemak even bekijken in combinatie met uw bezoek aan de kerstmarkt in Aken.

Via de boekingsmodule van de aanbieder kunt u reserveren bij de accommodatie van uw keuze. U kunt ons ook mailen indien u hulp nodig heeft bij het bepalen van uw uiteindelijke keuze. In goed overleg vinden wij zeker een passende oplossing die aansluiten bij uw wensen en budget.

Regelmatig plaatsen wij ook directe links met informatie van de kerstmarkten in Aken op de website om het u gemakkelijk te maken. Wij trachten deze links ieder jaar weer te actualiseren maar dit is niet altijd even gemakkelijk omdat niet iedere link tegelijkertijd klaar is.

Hieronder enkele tip en mogelijke links inzake de kerstmarkten in Aken;

Gedurende iets meer dan een maand verandert het gebied rond de Dom van Aken en het Stadhuis van Aken in een waar kerstfestijn. Jaarlijks komen er bijna 1,5 miljoen bezoekers van verschillende nationaliteiten naar deze kerstmarkt en dat is niet voor niks: dit is een van de leukste kerstmarkten van Duitsland. Naast een gemoedelijke kerstsfeer en warme glühwein staat Aken bekend om 3 specialiteiten die alleen in Aken voorkomen, maak hier gebruik van en proef de lokale lekkernijen!

Akense printen: een traditie van meer dan 350 jaar oud, deze heerlijke kruidkoek/speculaas is erg populair. Jaarlijks wordt er meer dan 4.500 ton van deze lekkernij verkocht tijdens de kerstmarkt van Aken.

Aachener Weihnachtsleberwurst: oftewel, de Akense kerstmarkt leverworst. Van deze Akense specialiteit wordt ruim 20 ton verkocht tijdens de Akense kerstmarkt. Deze leverworst bevat varkensvlees en -lever en typische kerstachtige kruiden zoals gember, vanille, kardemom, anijs en koriander.

Öcher Puttes: dit is een eiwitrijke worst die wordt geserveerd met gebakken appels en uien of met aardappelpuree en zuurkool.

Ga je naar de kerstmarkt in Aken, zorg er dan voor dat je tenminste één van de drie specialiteiten uit Aken hebt geprobeerd!

https://aachenweihnachtsmarkt.de/nl/home

https://www.facebook.com/kerstmarktaken/

Wilt u op de hoogte blijven van de meest recente aanbiedingen van de verschillende hotels en vakantieparken? Schrijft u zich dan vooral in op de nieuwsbrief van Arrangementenweb met elke maand leuke aanbiedingen. Alleen tijdens de decembermaand sturen wij 3 tot 4 x een leuke nieuwsbrief met aanbiedingen op het gebied van kerst-, kerstmarkt- en oud en nieuw arrangementen.

Plaats uw reservering via Arrangementenweb bij 1 van de aanbieders en geniet van een paar daagjes weg tijdens de kerstvakantie in combinatie met een bezoek aan de kerstmarkt in Aken.

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.
Scroll naar boven